Nieuwsartikel

COFENA 2021-2022: de Wedergeboorte van de liveconcerten!

Daags na ons laatste concert in maart 2020 werd de pandemie afgekondigd, het begin van een ‘annus horribilis’ 2020. Geen liveconcerten meer, geen uitbundig publiek na een prachtig concert met begeesterende dirigenten en verbluffende solisten. Wat hebben we dit gemist!
Gelukkig hebben we alle voorziene concerten van vorig seizoen zonder kosten kunnen annuleren. Daardoor hebben we geen verlies geleden en konden we zorgeloos ons nieuwe concertseizoen voorbereiden.

Het programma 2021-2022 is alleszins hartverwarmend en afwisselend: het door ons publiek geliefde Elias van Mendelssohn staat na vele jaren terug op het programma. Het Württembergisches Kammerorchester en topcellist Andreas Brantelid vertolken onder meer het celloconcerto van Saint-Saëns en het weemoedige Kol Nidrei. In december hebben we een heerlijk kerstconcert met 3 cantates uit het Weihnachtsoratorium van J.S. Bach. Les Dissonances komen met 90 musici in een prestigieus programma. Het Amsterdamse Concertgebouw Kamerorkest en de jonge pianovirtuoos Ben Kim spelen een volledig Mozartprogramma. En in maart sluit ons seizoen af met het Baltic Sea Philharmonic Orchestra, een jong, expressief orkest dat rechtstaand en uit het hoofd speelt!

Na 10 jaar voorzitterschap van Jan Vanhevel werd tijdens dit ‘overgangsjaar‘ de voorzittersstoel doorgegeven aan Filip Dierckx, Voorzitter SD Worx. We danken Jan voor zijn onuitblusbare energie en inzet waarmee hij Cofena begeesterend heeft geleid. We heten Filip hartelijk welkom en zijn ervan overtuigd dat hij Cofena een verder elan zal geven.

We hopen u in ons herboren concertjaar 2021-2022 massaal terug te verwelkomen!

← Ga terug