Kalender

Gewandhausorchester Leipzig - Thomanerchor Leipzig

event_

10/12/2023 | 19:00

Gewandhausorchester Leipzig

Thomanerchor Leipzig

Andreas Reize, dirigent

Joanne Lunn, sopraan

Silke Gäng, alt

Mauro Peter, tenor

Lisandro Abadie, bas


Bach, Weihnachtsoratorium 1-3, BWV 248

Bach, Cantate ‘Christen, ätzet diesen Tag’, BWV 63

Bach, Cantate ‘Sie werden aus Saba alle kommen’, BWV 65


“Gelebte Tradition” was niet voor niets de titel van de documentaire die naar aanleiding van het 800-jarig bestaan van het Thomanerchor gedraaid werd. Niemand minder dan J.S. Bach leidde decennia lang dit koor en ligt ook begraven in “zijn” Thomanerkirche in Leipzig, de thuisbasis van dit knapenkoor. Wanneer dit wereldbefaamde topkoor naar Antwerpen komt met het Gewandhausorchester, één van de absolute toporkesten uit Duitsland, dan wordt het een muzikaal feest!

„Nicht Bach, sondern Meer sollte er heißen“ – deze aan Beethoven toegeschreven uitspraak vat alles mooi samen: Bachs muziek is nooit star; ze vloeit, breidt zich onophoudelijk uit en is in haar dimensies ondoorgrondelijk zoals de oceaan. Het Weihnachtsoratorium, waarvan vanmiddag de eerste drie cantates weerklinken, brengt vreugde en vrolijkheid, geen droefenis en lijden. Het is kerstfeest in zijn volle glorie: een feest van juichende koren en schetterende trompetten.

Bezorg jezelf dit jaar een onvergetelijke Kerst, kom genieten van deze hemelse stemmen en waan je even weg van alle zorgen!